689 woorden
3 minuten leestijd

De grijze aircokanalen van Canalit vallen op door niet op te vallen

Canalit staat al geruime tijd bekend als zeer gewaardeerde aanbieder van een breed assortiment aan hoogwaardige kunststof kabelkanalen, leidingkokers en bijhorende producten. Canalit wordt met name gewaardeerd omdat zij veelzijdigheid, flexibiliteit én montagegemak van hun installatietechnische componenten garanderen. Met de nieuwste grijze airco leidingkanalen van Canalit wordt meer keuzevrijheid geboden bij het plaatsen van de airco-unit. Dit komt met name door het onopvallende uiterlijk van het leidingkanaal. Daarnaast zijn de kanalen vanuit installatietechnisch oogpunt een welkome toevoeging. De aircokanalen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de relevante groothandels. 

Aircokanalen in harmonie met de gevel

Het bepalen van de plek waar een airco-unit geïnstalleerd moet worden, kan nog wel eens een uitdaging zijn. Indien na lang wikken en wegen de perfecte plek voor de airco-unit is gevonden, komt nog iets lastigers om de hoek kijken: het monteren van de airco-unit. Als dit met de Franse slag wordt uitgevoerd, is de kans groot dat aan de buitenkant van het huis of gebouw allerlei installatiematerialen zichtbaar zijn. Dat is simpelweg geen gezicht. Gelukkig bestaat voor het wegwerken van deze installatiematerialen iets als aircokanalen. Alleen waren deze tot voor kort enkel in het wit verkrijgbaar. Deze witte aircokanalen vallen vaak op doordat de kleur sterk verschilt van de kleur van het gebouw waarop het is geplaatst. Canalit bewijst dat dit vanaf heden anders kan. 

Bij moederbedrijf Klemko hebben ze opgemerkt dat steeds meer woningen met een donkere gevelsteen worden toegevoegd aan het straatbeeld, evenals antracietkleurige overkappingen, schuttingen, kozijnen en gevelbeplatingen. Met airco kanalen en hulpstukken in de antraciete kleur RAL 7016 wordt een harmonie tussen gevel en airco-unit gecreëerd. Dit harmonieuze gevelbeeld is een verademing in vergelijking met het gevelbeeld waarin de opvallende witte aircokanalen overheersen.

Eersteklas installatiegemak

Net als het oog wilt de installateur ook wat. En dat is vooral installatiegemak. We weten van Klemko en Canalit dat zij hun producten specifiek ontwerpen om dit te realiseren. Sander Pronk, Accountmanager Aansluittechniek & Installatietechniek, zegt hier het volgende over: 

“Hoe divers ons productassortiment ook is, ons uitgangspunt is altijd om de elektrotechnisch installateur slimmer, sneller en efficiënter te laten werken”

Voor alle de aircokanalen van Canalit geldt dat dit uitgangspunt meer dan voldoende naar voren komt gedurende het installatieproces. Samen met verschillende koeltechniek installateurs en producenten van klimaatsystemen zijn de aircokanalen zo ontworpen dat ze zowel geschroefd, stofvrij geplakt als middels duimnagels bevestigd kunnen worden. Bovendien hebben ze een uniek flexibel aansluitprofiel die passend is op elke binnenunit. Eventuele bevestigingsgaten kunnen dwars door het kanaal worden geboord. Dit zorgt voor een installatiegemak van jewelste en daarbij flinke tijdwinst op de montagelocatie. Al met al een ideaal uitgangspunt voor iedere installateur. 

Tel daar nog eens bij op dat dankzij een geavanceerd haaksysteem met gele klembeugels koelleidingen, condenswaterafvoeren en voedingskabels makkelijk, snel en netjes op de juiste plek in het kanaal kunnen worden vastgezet. Deze klembeugels zorgen voor extra stevigheid én een sterke en solide dekselsluiting. Vervorming van het kanaal is hierdoor niet aan de orde. 

Sterke reductie van onbruikbare stukken

Canalit levert de antraciete aircokanalen in twee uitvoeringen, in de afmetingen 65 × 50 mm en 90 × 65 mm (b × h). Net als alle andere producten van Canalit worden de aircokanalen in een stevige en recyclebare verpakkingsfolie geleverd. Dit biedt maximale bescherming tijdens het logistieke proces en zo blijven de kanalen bovendien schoon. Door deze zorgzame manier van transporteren zorgen ze dat installateurs een reductie van rond de 30 tot 40 procent onbruikbare producten bewerkstelligen. Hier profiteert niet alleen de installateur van. Ook in het kader van duurzaamheid is dit een verantwoorde zet, er wordt namelijk een bijdrage geleverd aan het verkleinen van de afvalberg.

Canalit laat esthetiek en efficiëntie hand in hand gaan

Met de antraciete aircokanalen maakt Canalit zijn reputatie als verbeteraar van het installatieproces voor de zoveelste keer waar. Het in Soest gevestigde bedrijf levert kunststof kabelkanalen, leidingkokers en bijbehorende producten van hoge kwaliteit. Het lijkt alsof het merk patent heeft op producten die zowel vanuit esthetisch als vanuit efficiëntie oogpunt enorm hoog scoren. De producten van Canalit weten keer op keer zowel de installateur als de uiteindelijke gebruiker tevreden te stellen, deze antraciete aircokanalen zijn daar zeker geen uitzondering in.

Nieuwsoverzicht